top of page
  • Writer's pictureJeroen Naudts

Waar haal je creatieve ideeën voor je webteksten?

Je weet dat je voor je organisatie actief zou moeten zijn op sociale media en dat je regelmatig iets nieuws op de website moet zetten. Maar waar blijf je die originele en goede invalshoeken voor artikels vandaan halen? Je hoeft ze niet uit je hoed te toveren. Met deze tool krijg je meteen een waaier aan ideeën.


Deze post werd geschreven door Delphine Van Belleghem die ook de opleiding 'Schrijven voor het web' begeleidt.


Zit je met een writers block voor je online teksten?

Dan is answerthepublic.com een heel handige gratis tool die een pak relevante onderwerpen voor je volgende blog geeft. Answerthepublic.com verzamelt en visualiseert alle vragen die je doelgroep op zoekmachines (Google, bing, etc.) stelt over jouw onderwerpen.

Onderstaande zoekopdracht ‘Instagram’ gaf me bijvoorbeeld het idee om een blog te schrijven over het gebruik van hashtags op Instagram, hoe je op Instagram kan adverteren en hoe ik de toekomst zie van Instagram.
Of je nu op zoek bent naar relevante onderwerpen om heel je jaarplanning te vullen, of je wil een interessante insteek voor je volgende website artikel. Met één simpele zoekopdracht, krijg je meteen enkele interessante pistes.


Je helpt je doelgroep en jezelf

Een groot voordeel van deze tool is dat je teksten schrijft die échte vragen van échte mensen beantwoorden. Je helpt je doelgroep dus vooruit. Bovendien help je ook je eigen website. Want de artikels die je zal schrijven, gaan je helpen om beter gevonden te worden op zoekmachines als Google.


Eén minpuntje

Je kan slechts enkele zoekopdrachten doen in de gratis versie van deze tool. Er is ook een pro-versie (vanaf 79 dollar per maand) voor een ongelimiteerd aantal zoekopdrachten.


Test het zelf eens uit

Surf naar answerthepublic.com en ontdek welke vragen er aan zoekmachines gesteld worden over jouw onderwerp.


Wil je nog meer tips & tricks om je teksten voor het web beter te laten scoren? Schrijf je dan in voor de opleiding “Schrijven voor het web“.203 views0 comments
bottom of page